Het initiatief

PlayandPeace wil samen met lokale en internationale partners een positieve impuls geven aan Brussel door het realiseren van een Cruyff Court in Molenbeek, en wellicht ook andere plaatsen in Brussel. De jongeren worden getraind in coaching en kunnen de ambassadeurs worden voor  Molenbeek.  Zij leven voor hoe er samengewerkt en gespeeld kan worden op de Cruyff Court(s) en daarbuiten.

 

the Match

Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is een uitstekend middel om communicatie – en cultuurverschillen te doorbreken. In het voetbal staat wederzijds respect centraal en het is een manier om te laten zien dat mensen trots kunnen zijn op hun afkomst en cultuur zonder daarbij zich af te zonderen van de rest van de samenleving waarin zij leven. Daarom organiseren een solidariteitswedstrijd op 11 juni in Molenbeek.

 

Crowdfunding

De voetbalwedstrijd in de gemeente Molenbeek zal het startschot zijn van de crowdfunding campagne. Ook de UEFA/ FIFA worden hierbij betrokken evenals BE/NL organisaties en ondernemingen. Het is tevens de wens dat de bevolking van Brussel participeert. De kosten voor het realiseren van een Cruyff Court zullen via crowdfunding, fondswerving, partners en activiteiten bij elkaar gebracht.