Download Brochure

PlayandPeace Melkbussentoer (365 dagen!)

Iedereen kan meedoen aan de uitdaging voor Brussel. We starten een melkbussentoer campagne. De ingezamelde gelden zijn bestemd voor de realisatie van Cruyff Court(s) in Brussel. De campagne start 11 juni en duurt 365 dagen!

De melkbus wordt overgedragen van organisatie naar organisatie. De organisatie die de melkbus in handen heeft bepaald wie de volgende organisatie is die uitgedaagd wordt mee te doen aan de melkbussentoer voor Brussel. Organisaties die graag mee willen doen kunnen dit ook kenbaar maken door PlayandPeace een mailtje te sturen.

Voor deelnemende organisaties:

De organisatie maakt haar eigen rapportage van de inzamelactie:

  1. Plaatst bijv. een bericht op de eigen website en linkt dit door naar PlayandPeace (Facebook, Instagram en Twitter)
  2. De organisatie maakt een foto (samen met melkbus en medewerkers) en maakt bekend aan welke organisatie zij de melkbus de volgende ochtend (of die avond) gaat brengen. Deze informatie wordt gedeeld met info@playandpeace.com
  3. De organisatie maakt het bedrag over op:
    • NL95 INGB 0000 00 1414 (van de Johan Cruyff Foundation)
    • Onder vermelding van: PlayandPeace Brussels

We hebben twee typen melkbussen:

Melkbus voor organisaties (anders dan gemeenten):

Dit kunnen bedrijven, voetbalclubs, scholen, festivals, ziekenhuizen, overheidsdiensten inclusief parlementen en dergelijke zijn

Melkbus voor gemeenten:

De Burgemeester en Schepenen (College) bepalen welke nieuwe burgemeester uitgedaagd wordt deel te nemen aan de actie voor Brussel. Medewerkers van de gemeente maken een toer door hun gemeente (pleinen, organisaties, straten). Een burgemeester kan ook een burgemeester buiten België, bijvoorbeeld Burgemeester de heer Eberhard van der Laan uit Amsterdam of de heer Sadiq Khan uit Londen uitdagen mee te doen. De melkbus kan een aantal dagen (zelfs een week) in een gemeente blijven.

Download Brochure