De Vrijheidstour verwelkomt diverse sprekers en artiesten die hun visie over het vieren van de vrijheid met het u zullen delen.

Job Cohen

Job Cohen

voorzitter 4 en 5 mei comite View Details

Deputy Director View Details
Mostafa Hilali

Mostafa Hilali

luitenant-kolonel bij de Landmacht View Details
Thijs Reuten

Thijs Reuten

Lid dagelijks bestuur stadsdeel Oost View Details
Sana Ezzoubir

Sana Ezzoubir

View Details
Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra View Details
Rachid Larouz

Rachid Larouz

Presentator/Comedian View Details
Poetry Circle Nowhere

Poetry Circle Nowhere

Poetry Circle Nowhere View Details
Charo Durán

Charo Durán

Zangeres View Details
Sana Bouyaghromni

Sana Bouyaghromni

Kunstenares View Details
Flex

Flex

DJ View Details
Job Cohen

Job Cohen

voorzitter 4 en 5 mei comite

Job Cohen zal als spreker aanwezig zijn tijdens het Vrijheidsdiner in het Tropenmuseum.

Job Cohen (1947) was in 2010-2012 politiek leider van de PvdA. Hij was van 10 juni 2010 tot 20 februari 2012 fractievoorzitter in de Tweede Kamer. De heer Cohen was in 2001-2010 burgemeester van Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan als wetenschapper en werd in 1983 hoogleraar juridisch onderwijs in Maastricht. In 1993-1994 was hij staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen in het derde kabinet-Lubbers i. Daarna keerde hij terug als hoogleraar en werd hij Eerste Kamerlid. In 1996-1998 was hij voorzitter van de PvdA-senaatsfractie. In het tweede kabinet-Kok i was de heer Cohen staatssecretaris van Justitie. Hij is nu voorzitter van Cedris, de organisatie van socialewerkplaatsbedrijven. Sinds 2014 bekleedt hij in Leiden de Thorbecke-leerstoel.

Deputy Director

John Sijmonsbergen is Deputy Director (Strategy & Innovation) Tropenmuseum, Museum Volkenkunde, Afrikamuseum

Mostafa Hilali

Mostafa Hilali

luitenant-kolonel bij de Landmacht

Mostafa Hilali zal als spreker aanwezig zijn tijdens het Vrijheidsdiner in het Tropenmuseum.
Mostafa Hilali gaf recent een van de Vrijheidscolleges: http://www.vrijheidscolleges.nl/
Mostafa Hilali is op 10 november 1973 geboren te Meknes in Marokko. Op drie jarige leeftijd kwam hij samen met zijn ouders, broers en zusters naar Nederland. Zij vestigden zich in Amsterdam, een stad die hem altijd dierbaar is geweest en gebleven. Na het VWO en een afgebroken studie Engels, besloot hij te gaan werken bij de Koninklijke Landmacht in 1996.
Twintig jaar later is hij ouder, volwassener en nog steeds werkzaam bij de Landmacht. Hij is een aantal keren op uitzending geweest in het kader van internationale vredesoperaties. Ook is hij jaren werkzaam geweest in het buitenland.
Daarnaast is Mostafa actief op maatschappelijk gebied onder andere bij het internetinitiatief Nietmijnislam en de Atlantische Commissie. Mostafa heeft daarnaast een academische studie Geschiedenis en Midden-Oosten studies afgerond.

Thijs Reuten

Thijs Reuten

Lid dagelijks bestuur stadsdeel Oost

De ambitie van Thijs Reuten:
Nederland klaar maken voor de toekomst. We hebben de mogelijkheden, maar om die goed te benutten moeten we wel de kansen grijpen. Dus investeren in duurzame energievoorziening, groene technologie en onderwijs. Daarnaast moeten we de kracht en het potentieel van onze steden nog beter inzetten. Het herstel van onze economie begint in de stad en creativiteit en innovatie moet je dus daar stimuleren. Tenslotte wil ik mij inzetten voor een betrouwbare en integere overheid. Politiek doet ertoe en is geen spelletje. Er hangt veel van af voor heel veel mensen in Nederland en daarbuiten.
‘You don’t win because you’re right, you win because you fight’ (Jesse Jackson)

Sana Ezzoubir

Sana Ezzoubir

Sana Ezzoubir, 33 jaar en een professionele expertise opgedaan in de luchtvaart.
Naast het werken ben ik altijd betrokken geweest bij maatschappelijke projecten, vaak op eigen initiatief, maar ook betrokken bij projecten van anderen. Ik draag een warm hart toe aan het inzamelen van goederen voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zowel in Nederland als in het buitenland. Denk hierbij aan vluchtelingen in Griekenland, minder bedeelden in Amsterdam west of weeskinderen in Marokko. Verder ben ik dol op motor rijden en zingen doe ik ook erg graag!

Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra

Catching Cultures Orchestra brengt een veelkleurig repertoire naar het Tropenmuseum tijdens het Vrijheidsdiner! Laat je meevoeren door de klanken uit diverse windstreken!

Rachid Larouz

Rachid Larouz

Presentator/Comedian

Rachid larouz is een MC, stand-up comedian, cabaretier en presentator. Zijn stijl wordt vaak omschreven als rauw, puur en echt.‎ Bewapend met woorden is hij veelzijdig en zoekt hij de grenzen van comedy op.‎ De meesten kennen Rachid van het tv programma ‘Raymann is Laat’, als populaire zoon van‎ de slager Achmed.
Rachid was ook te zien als finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival (2004), in de halve finale op het Leids Cabaret Festival (2005) en op televisie bij ‘The Comedy Factory’ (2007). Daarnaast deed hij mee aan het Belgisch televisieprogramma ‘Comedy Casino’.

Poetry Circle Nowhere

Poetry Circle Nowhere

Poetry Circle Nowhere

Poetry Circle Nowhere uit Oost verzorgt een speciaal optreden tijdens het Vrijheidsdiner in het Tropenmuseum met vijf jonge dichters.

Charo Durán

Charo Durán

Zangeres

Charo Durán, Boliviaanse/Nederlandse zangeres, zingt de bekende en minder bekende liedjes uit de rijke Zuid-Amerikaanse traditie van de folklore muziek.
Dit brengt zij op geheel eigen en verfrissende wijze. Zo zingt Charo de muziek in zowel het Spaans als in het Nederlands en altijd met een theatrale inslag vol vuur en passie.

Sana Bouyaghromni

Sana Bouyaghromni

Kunstenares

Geboren in Marokko, verhuisde zij op 6 jarige leeftijd, met haar ouders, naar Nederland. Haar moeder was kunstenares en mede door haar voelde zij de passie om te creëren al vroeg in zich.
Om een economische basis te hebben opende zij een modezaak, waar zij 15 jaar werkzaam was. De kunst liet haar echter nooit los. In 2010 begon zij zichzelf te bekwamen in schildertechnieken. Uiteindelijk koos zij voor olieverf vanwege de lichtgevendheid en kleurkracht. Haar inspiratie haalt zij uit het dagelijks leven en haar Arabische achtergrond. Samen met haar techniek vertaalt zich dat naar zeer kleurrijke voorstellingen met een vleug “1001 Nacht”. Hierdoor kan de beschouwer zich in fantasie-wereld begeven die talloze weggetjes en mysterieuze deuren bevat.
Haar werk is meer dan de eerste impressie. Het is de deur die toegang geeft naar je eigen avontuur en verbondenheid met deze wereld.

Flex

Flex

DJ

Youssef el Kacimi a.k.a Flex was born in 1991 in Amsterdam, although he is only 20 years old , he is considered one of the youngest talents in the Dutch House scene at the moment.
The year 2010 was a great year for this rising star as many club owners picked up on the name Flex. Clubs like Club Home, Escape, Mondial,Bungalow 8,Jimmy Woo & Hotel Arena are known for booking Flex for their most popular concepts.
As a teenager, Flex started mixing and co-producing music. The passion he had for music and his creative mind distracted him from his schoolbooks many times, but he just couldn’t resist the beats. Overall, Flex is an exceptional talent. A rising DJ with a true passion for Housemusic!