April 25, 2016 admin

Cruyff Courts

Dankzij de Cruyff Courts hebben jongeren een veilige plek om te sporten en spelen in de buurt. Hierdoor worden ze gestimuleerd om buiten te spelen. 

Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje dat door de jaren heen vaak is opgeofferd voor verstedelijking en uitbreiding. Met de Cruyff Courts wordt de functie weer terug in de wijk gebracht.

Cruyff Courts fungeren als een ontmoetingsplek; een plek waar thema’s als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Deze thema’s worden vormgegeven door de 14 regels van Johan Cruijff die terug te vinden zijn op elk Cruyff Court en Schoolplein14 ter wereld.

Daarnaast heeft een Cruyff Court ook een sociale functie; het brengt kinderen samen door de activiteiten die plaatsvinden op het Cruyff Court. De Cruyff Foundation probeert dit ook ook te stimuleren door samen te werken met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen en het lokale bedrijfsleven. Voorbeelden hiervan zijn: Cruyff Courts 6 vs 6 en het Community Program.